Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Veri Tabanları

Elektronik Kaynaklar

  • BMJ Online Journals 
    Klinik uzmanlık alanları, halk sağlığı ve kanıta dayalı tıp alanlarında önde gelen 30 otorite tıp dergisinden oluşmaktadır. Uzmanlara günlük uygulamalarında yardımcı olmayı amaçlayan, daha çok klinik dergilerdir. 2018 - 2020 yılları arasındaki dergilere tam metin erişim imkanı sağlamaktadır. 
  • CAB Direct
  • CABI ürünlerinin tek bir platformdan taranmasını sağlamaktadır. CAB Abstracts Arşivi, CAB eBooks ve Arşivi, Global Health Arşivine ait ürünlere ulaşabilirsiniz.
    • CAB Abstracts Arşiv
    • Yaşam bilimleri hakkında özet bilgiler sunan geniş kapsamlı bibliyografik bir veri tabanıdır. Tarım, veterinerlik, çevre, uygulamalı iktisat, gıda bilimi ve beslenme konularını içermektedir. 1973 yılından itibaren 7.3 milyondan fazla kayda erişim sağlamaktadır ve her yıl yaklaşık 350.000 abstrakt eklenmektedir. Kullanım ve tanıtım kılavuzu için tıklayınız.
    • CAB Abstracts (EKUAL)
      Yaşam bilimleri hakkında özet bilgiler sunan geniş kapsamlı bibliyografik bir veritabanidir. Tarım, veterinerlik, çevre, uygulamalı iktisat, gıda bilimi ve beslenme konularını içermektedir.
    • CAB eBooks Arşiv
    • Alanında uzman kişiler tarafından hazırlanan içeriği ile “Yaşam Bilimlerindeki” en temel çalışmaları sizlere sunar. CAB eBooks’un tüm içeriği CAB Abstracts tarafından indekslenmektedir. Kitaplar dolaşımı kolay PDF dosyaları ile sunulmaktadır. Kullanım ve tanıtım kılavuzu için tıklayınız.
    • Global Health Arşiv
    • 7.000'den fazla dergi, rapor, kitap ve konferanstan türetilen Global Health, 1973'ten günümüze 3 milyondan fazla bilimsel kayıt içermektedir. Global Health, dergi, konferans ve raporlardan oluşan tam metin makaleye (90.000'den fazla) sahiptir.
  • Cambridge Journals Online
    2011 - 2012 yılları arasındaki beşeri ve sosyal bilimler, bilim, teknoloji ve tıp gibi konularda dergilere tam metin erişim imkanı sağlamaktadır. 

EBSCOHOST (EKUAL)

  • Tam Metin Veri Tabanları
    • Academic Search Ultimate
      Çok disiplinli veri tabanı olan Academic Search Ultimate, sosyal ve beşeri bilimlerde olduğu kadar bilim, teknoloji, mühendislik ve daha birçok alanda hakemli tam metin dergileri içeren 80 farklı ülkenin yayıncılarının derlendiği veri tabanıdır. Özetleri ile birlikte indekslenen 17,900’e yakın dergi, 11,900’den fazla tam metin dergi, 8,700’e yakın hakemli tam metin dergi ve 5,300’den fazla Web of Science ya da Scopus indekslerindeki aktif tam metin dergi içermektedir.  
    • Business Source Ultimate 
      İktisadi ve İdari Bilimler, İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakülteleri için derlenen Business Source Ultimate, alanında tam metin dergi içeriğinin yanı sıra sunduğu birçok farklı doküman türü ile bir araştırma aracıdır. Business Source veri tabanları; Harvard, Standford, Wharton, MIT, Oxford, Cambridge, London School of Economics gibi dünyanın önemli üniversitelerinin birincil danışma kaynakları arasındadır. Kapsadığı konulardan bazıları: Bankacılık, çalışma ekonomisi, ekonometri, ekonomi, finans, iktisadi gelişme, iktisat, iktisat politikası, iktisat teorisi, iş ve işletme yönetimi, mali iktisat, maliye teorisi, muhasebe, pazarlama, uluslararası iktisat, üretim yönetimi, yönetim bilişim sistemleri, yönetim ve organizasyon, v.b.isadi ve idari bilimler alanında dergilere tam metin erişim sağlayan bir veri tabanıdır. Veri tabanı içerisindeki tam metin makaleler, 1886’lı yıllara kadar geriye gitmesinin yanısıra 1.300’den fazla akademik dergide yayınlanan makalelenin taranabilir atıf bilgilerine de erişmek mümkündür.
    • Central & Eastern European Academic Source
    • Orta ve Doğu Avrupa ülkelerinde yayınlanan akademik dergilerin tam metinlerini içeren bu veri tabanı, hem çok disiplinlidir hem de birçok farklı dilde yayını kapsar. Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 30’un üzerinde ülkeden 660’a yakın tam metin dergiden oluşan bir koleksiyon sunar. İçerdiği konulardan bazıları: Edebiyat, fen bilimleri, hukuk, iş ve ekonomi, kütüphane ve bilgi bilimleri, mühendislik, siyaset bilimi, sosyoloji, tarih, tıp ve sağlık bilimleri, v.s.
    • ERIC
      ERIC (the Education Resource Information Center), eğitim bilimleri literatürü için temel veri tabanıdır ve bu alanda çalışan tüm araştırmacıların ilk danışma kaynağıdır. Bu veri tabanı, Current Index of Journals in Education ve Resources in Education Index içerisinde yer alan dergilere erişim sağlar. 1966’dan günümüze kadar 1.6 milyondan fazla kayıt içeren ERIC 631,000’den fazla tam metin dökümana bağlantı verir.
    • MasterFILE Complete
    • Bu veri tabanı dünyanın önde gelen yayıncılardan derlenmiş ve genel ilgi alanlarına dair kaynakları barındıran dünyanın kapsamlı tam metin dergi kaynağıdır. Ek olarak, referans kitapları ve kapsamlı bir görsel koleksiyonu sunar. MasterFILE Complete ile işletmeden sağlığa, fitness ve spordan dinlenme ve eğlenceye, bilimden kültürel çalışmalara, eğitimden modaya kadar birçok konuyu kapsar. 1922’ye kadar uzanan içeriğinde 2,300’e yakın tam metin dergiye ek olarak, 870’nin üzerinde referans kitabı, 55,100’ü aşkın birincil kaynak dokümanı ve 1.8 milyon civarında görsel (fotoğraf, harita, bayrak) yer almaktadır.
    • MasterFILE Reference eBook Collection
    • MasterFILE Complete’in tamamlayıcısı olan bu kaynak, referans kitapların elektronik versiyonlarından oluşturulmuştur. 800’e yakın tam metin eKitap içeren bu koleksiyondaki eKitaplar Abdo Publishing, Cambridge Scholars Publishing, Cornell University Press, Nomad Press, The University of North Carolina Press gibi önemli yayınevlerinden gelmektedir. Bilgisayar, bilim,  biyografiler, finans, genetik, kariyer, mimari, moda ve tasarım, sağlık, sanat, seyahat, spor, tarih gibi kişisel referans konularını kapsar.
    • Newspaper Source Plus
    • Dünyadaki önemli haberler için tam metin içerik sağlayan bu veri tabanı, gazetelerden, haber bültenlerinden ve haber dergilerinden milyonlarca kayıt içerir. Ek olarak, televizyon ve radyo haberlerinin metinlerini ve popüler haber kaynaklarından günlük bilgileri içerir. 1,200+ tam metin gazete,130 haber bülteni,80 milyona yakın tam metin makale içermektedir.Öne çıkan gazeteler:The Sydney Morning Herald (Australia), The Times (UK), Toronto Star, USA Today, The Washington Post, The Philadelphia Inquirer, Star Tribune (Minneapolis) Haber bülteni kaynakları: AP (Associated Press), CNN Wire, PR Wire, UPI (United Press International), Xinhua (China) Televizyon ve radyo haber metinleri kaynakları ABC News (American), ABC (Australian), CBC (Canadian), CBS News, CNBC, CNN, CNN International, FOX News, MSNBC, PBS
    • Open Dissertations
      Open Dissertations, 1933-1955 yılları arasında Amerikan üniversiteleri tarafından kabul edilmiş yaklaşık 100,000 doktora tezine erişim sunmaktaydı. Daha sonra geliştirilen bu kaynak şu anda 1902’den günümüze kadar uzanan 1,200,000’den fazla doktora tezi içerir. Open Dissertations, orijinal basılı indeksi tam sayfa resim olarak gösterir ve yazar adı, başlık adı, konu adı ve üniversite adı taraması yapılabilir.
    • Regional Business News
    • Business Source Ultimate için tamamlayıcı olan bu veri tabanı özellikle Birleşik Devletler ve Kanada kaynaklı, 100’den fazla yerel işletme yayınından gelen tam metinleri sunar. 20 yılı aşkın bir kapsam sunan Regional Business News, The Washington Post, PR Newswire US ve diğer önemli kaynakların haberlerini içerir.
    • The Belt and Road Initiative Reference Source
    • “Bir Kuşak, Bir Yol” çalışmalarını destekleyen tam metin veri tabanı, onlarca ülkede yayınlanmış binlerce akademik dergi içerir. Türkiye, Çin, Romanya, Rusya Federasyonu, Çekya, Pakistan, İran, Litvanya ve İpek Yolu ile bağlantılı tüm ülkelerin dergilerinden derlenen bu kaynağın kapsadığı konulardan bazıları şunlardır;Bilim, coğrafya, çevre, ekonomi ve finans, hukuk, internet ve telekominikasyon, inşaat mühendisliği, lojistik, mimarlık, siyaset, sürdürülebilir gelişim, tarım, teknoloji, ticaret, yapılar, v.s. “Bir Kuşak, Bir Yol” girişiminde görev alan araştırmacılara yardımcı olan bu kaynak, girişimin başarı ile tamamlanmasına katkı sağlar. 5,000’e yakın tam metin dergi, 50’den fazla gazete ve haber bülteni, 260’ın üzerinde rapor ve konferans bildirisi 1965’e kadar uzanan arşiv sayıları içermektedir. 
    • TR Dizin
    • TR Dizin,araştırmacıların Türkçe bilimsel içeriğe elektronik ortamda erişimlerini etkinleştirmek amacıyla, ULAKBİM tarafından oluşturulmuştur. TR Dizin’in kapsamını oluşturan ulusal bilimsel dergiler, ULAKBİM TR Dizin uzmanları ile ilgili konu alanlarındaki uzman ve akademisyenlerden oluşan komiteler tarafından Dergi Değerlendirme Kriterlerine bağlı olarak seçilmektedir. ULAKBİM tarafından oluşturulmakta olan TR Dizin; Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler temel konularında, Diş Hekimliği, Eczacılık, Mühendislik, Temel Bilimler, Sağlık Bilimleri, Veterinerlik, Sosyal ve Beşeri Bilimler alt konu alanlarında dergilerden oluşmaktadır.

Bibliyografik Veri Tabanları

    • Applied Science & Business Periodicals Retrospective: 1913-1983 (H.W. Wilson)
    • 1913-1983 döneminde yayınlanmış olan 2,000’den fazla yayını indeksleyen yaşam bilimleri ve iktisadi idari bilimler alanındaki temel indekslerden biridir. Yaklaşık 4,5 milyondan fazla kayıtın yer aldığı veri tabanında, çevre mühendisliği, ekonomi, elektrik ve elektronik mühendisliği, enerji kaynakları ve araştırmaları, finans, havacılık ve uzay, endüstri mühendisliği, iletişim ve bilgi teknolojileri, iş sağlığı ve güvenliği, kimyasal maddeler ve eczacılık, maden mühendisliği, muhasebe, nükleer enerjisi ve mühendisliği, otomotiv mühendisliği, pazarlama ve satış, şirket birleşmeleri, ulaşım, uluslararası ticaret ve yayıncılık ve daha pek çok konuda birincil öneme sahip yayınları içerir.
    • Applied Science & Technology Index Retrospective: 1913-1983 (H.W. Wilson) 
    • Bu arşiv veri tabanı 1913 ve 1983 yılları arasındaki önemli bilimsel çalışmalara, tartışmalı konuların çözümlerine, yenilikçilerin bulgularına ve teknolojinin gelişmesine adına yapılan araştırmalara ışık tutan mükemmel bir referans kaynağıdır. 1,400’den fazla süreli yayındaki 3 milyonun üzerinde makaleyi barındıran Applied Science & Technology Index Retrospective: 1913-1983, aynı zamanda kitap incelemelerini özetleri ile indekslerken, Industrial Arts Index (1913-1957) tam dosyalarını da içerir.  
    • Art Index Retrospective (H.W. Wilson)
    • 'Bu arşiv koleksiyonu, 1929’dan 1984’e kadar geçen süreci kapsayacak şekilde sanat ile ilgili birçok konuyu ele alır. Yarım yüzyıldan fazla bir süre için sanat literatürü sunan bu veri tabanı, 600’den fazla dergiye ek olarak 25,000’in üzerinde kitap incelemesini indeksler. Antikalardan sanat tarihine, moda tasarımından peyzaj mimarlığına, resimden heykele kadar sanat ile ilgili tüm konu başlıklarını kapsar
    • Business Periodicals Index Retrospective: 1913-1982 
      İktisadi ve idari bilimler alanında dergilere tam metin erişim sağlayan bir veri tabanıdır. Veri tabanı içerisindeki tam metin makaleler, 1886’lı yıllara kadar geriye gitmesinin yanısıra 1.300’den fazla akademik dergide yayınlanan makalelenin taranabilir atıf bilgilerine de erişmek mümkündür.
    • Education Index Retrospective: 1929-1983 
      Education Index Retrospective, birçoğu hakemli olan 800’den fazla yayını detaylı bir şekilde indeksleyerek, aralarında kitap incelemeleri de bulunan 850,000’den fazla kayıt sunar. Arşiv niteliğindeki literatürde aranılan bilgi, güncellenmiş konu başlıkları sayesinde günümüzün anahtar kelimeleri ile rahatlıkla bulunabilir. Ayrıca, eski tarihlere ışık tutması açısından orijinal konu başlıkları da korunmuştur. Bazı konu başlıkları: Çok-kültürlü / Etnik eğitim, dil sanatları, din eğitimi, eğitimde bilgisayarlar, Fen ve matematik, hükümet fonları, kütüphanecilik, literatür standartları, okul öncesi eğitim, okul yönetimi, orta öğretim, sanat dalları, sosyal çalışmalar, sürekli eğitim, uzaktan eğitim, yetişkin eğitimi, yüksek öğrenim...
    • European Views of the Americas: 1493-1750
    • John Carter Brown Library ile işbirliği içerisinde EBSCO Information Services, 1750’den önce Avrupa’da Amerika hakkında yazılan basılı kayıtlar için kapsamlı bir rehber üretti. Toplamda 32,000’den fazla kayıt içeren bu veri tabanında yer alan başlıca konular: Amerika’daki Britanyalılar, Ticaret, Keşifler, Amerika’daki Flemenkler, Amerika’daki Fransızler, Amerika’daki dinler ve inançlar, Korsanlar Köle ticareti ve çok daha fazlası...
    • GreenFILE
    • Doğa ile ilgili multidisipliner bir veri tabanı olan GreenFILEçevre ile tarım, eğitim, hukuk ve teknoloji gibi çeşitli disiplinler arasındaki bağlara dikkat çeker. Kapsadığı başlıklardan bazıları şunlardır; küresel ısınma, iklim değişiklikleri, kirlilik, ağaçlandırma, tarım, yenilenebilir enerji ve geri dönüşüm. 13,000’e yakın açık erişim tam metin kayıt içeren içeren bu veri tabanında, 850,000’in üzerinde kayıt özetleriyle birlikte indekslenmektedir.
    • Humanities & Social Sciences Index RetrospectiveBu değerli araştırma kaynağı beşeri ve sosyal bilimlerin farklı alanlarındaki önemli dergileri yüksek kalitede indekslemektedir ve içerik 1907’ye kadar uzanmaktadır. Humanities & Social Sciences Index Retrospective: 1907-1984 1,200’e yakın süreli yayın, 1,300,000’den fazla kayıt ve 240,000’den fazla kitap incelemesi indekslemektedir. 
    • Library, Information Science & Technology Abstracts (LISTA)
    • 1960 kadar uzanan içeriği ile LISTA, kütüphane, bilgi ve belge yönetimi ve bilgi bilimleri ile ilgili araştırmalar için hazırlanmıştır. Yüzlerce önemli dergiye ek olarak kitapları ve araştırma raporlarını özetleri ile birlikte indeksler. İçerdiği konulardan bazıları şunlardır: Bibliyometri, bilgi ve belge yönetimi, bilgi okuryazarlığı kataloglama, kütüphanecilik, online bilgi kaynaklarının kullanımı, sınıflandırma, veri tabanları. 610’dan fazla çekirdek dergiyi indeksler, 120’nin üzerinde derginin seçilmiş ve öncelikli sayılarını indeksler, 1960’a kadar uzanır. Güçlü bir konu terimleri sözlüğü vardır.
    • MEDLINE
      Tıp, sağlık ve yaşam bilimleri alanları için temel danışma kaynağıdır. PubMed arayüzü üzerinden taranabilen MEDLINE indeksi aynı zamanda EBSCO’nun EBSCOhost platformu üzerinden de taranabilir ve kütüphane koleksiyonunuzdaki tam metinler için akıllı bağlantı fonksiyonu sunar.  MEDLINE, National Library of Medicine tarafından oluşturulmuş MeSH (Medical Subject Headings) yani tıbbi konu terimlerini kullanır. Ağaç diagramı şeklinde ve hiyerarşik bir yapı sunan MeSH kullanılarak Arşiv sayıları 1809’a kadar uzanan 5,600’den fazla PubMed dergisinde yer alan 25 milyondan fazla makale özetleri ile birlikte indekslenir.
    • Newswires
    • EBSCO'nun Newswires adlı veritabanı, Associated Press, United Press International, PR Newswire, Xinhua, CNN Wire ve Business Wire'ın başlıca dünya haberlerine sürekli olarak ve neredeyse gerçek zamanlı erişim sağlar. Bu içerik EBSCO tarafından düzenlenir ve kullanıcılara sunulur. Bu koleksiyon, AP Financial News, AP Top News, AP WorldStream, AP U.S. Politics & Government, AP 50 State Reports, UPI Security Industry, UPI Emerging Threats, UPI Business, UPI Entertainment, UPI Sports, UPI Top News, Arabia 2000 ve daha birçok haber kaynağından haberler içerir. Son kullanıcılar, kayıttaki bağlantıyı takip ederek internet içeriğinin tam metnine anında erişebilirler. Newswires'ın tam metin içeriğinin dizini, EBSCO tarafından 30 günlük olarak arşivlenir, böylece kullanıcılar araştırdıkları konuyla ilgili son 30 günde çıkan haberleri rahatlıkla okuyabilirler.
    • Social Sciences Index  Retrospective
    • Sosyal ve beşeri bilimler alanında önemli dergileri indeksleyen bu kaliteli referans aracının içeriği 1900’lerin başına kadar uzanır ve içerisinde yaklaşık bir milyon kayıt bulunur.
    • Teacher Reference Center
    • Profesyonel eğitimcilere yardımcı olmak amacıyla, 220’den fazla hakemli öğretmen ve yönetici dergisini özetleri ile birlikte indeksler.
    • Web News
    • EBSCO'nun Web News adlı veritabanı, tüm dünyadan binlerce önemli haber beslemesine neredeyse gerçek zamanlı erişim sağlar. Bu koleksiyon farklı konularda 14.000'den fazla haber beslemesi içermektedir. Son kullanıcılar, kayıttaki bağlantıyı takip ederek internet içeriğinin tam metnine anında erişebilirler.

Kanıta Dayalı Veri Tabanları 

    • DynaMed: Kanıta Dayalı, Hasta Başı Bakım Aracı 
      Hekimler tarafından hekimler için hazırlanan DynaMed ile hasta başında ortaya çıkan klinik sorulara hızlı, kanıta dayalı ve uygulanabilir cevaplar verilir. En önemli 500 tıp ve sağlık bilimleri dergisi editörler tarafından her gün incelenir, en güncel kanıta dayalı bilgi ile hastalıklara ve ilaçlara dair özetler hazırlanır, hazır ve güvenilir bilgi olarak sunulur.Değerlendirme ve Tavsiyeler, Teşhis, Tedavi ve daha birçok kategori içeren özetlerde randomize kontrollü çalışma (RKÇ) bilgileri, kanıt derecesine bağlı olarak GRADE’e göre hazırlanmış güçlü ve zayıf tavsiyeler, hastalara sunalabilecek alternatif ilaçlar ve referans alınan rehberler yer almaktadır.Mobil cihazlar ile her zaman ve her yerden, hem de internet bağlantısına ihtiyaç duymaksızın DynaMed’e erişim sağlanabilmektedir. Mobil uygulamayı yükleme ve yetkilendirme adımları: https://eis1.my.salesforce.com/sfc/p/1H000000P2eP/a/1H000000bysx/CB3IWtY_U3vOxLIcAnHbRZlLerRdyOBxZYeDRSoOeVM
  • Emerald Premier eJournal
    Emerald, işletme ve yönetim alanlarında önde gelen bir araştırma koleksiyonu yayınlamaktadır ve eğitim, kütüphanecilik, mühendislik ve sağlık ve sosyal hizmetler gibi uygulamalı alanlarda güçlü yönlere sahiptir. Emerald Insight, yüz binlerce dergi makalesi, kitap ve eğitim vaka çalışmaları sunan özel bir araştırma platformudur. 

GALE ÜRÜNLERİ

    • Archives Unbound
    • Tarihin önemli anlarını belgelendiren mikrofilm koleksiyonlarının dijitalleştirilmesiyle oluşturulmuş, her biri 5.000 ile 200.000 arasında sayfadan oluşan bu özel koleksiyon, araştırmacılara birincil kaynak olarak sunulmaktadır. Özellikle Osmanlı Devleti, Türkiye Cumhuriyeti, Ortadoğu ve Kuzey Afrika hakkında diplomatik raporları sunmaktadır.
    • Artemis Primary Search
    • Archives Unbound, The Financial Times Historical Archive (1888-2010), Nineteenth Century Collections Online ve The Time Digital Archives veri tabanlarına bu platform üzerinden erişebilirsiniz.
    • Chatham House Online
    • Daily Mail Historical Archive, 1896-2004
    • Early Arabic Printed Books
      Başta İslami bilimler olmak üzere hadis, fıkıh, şer-i hukuk alanlarında dönemin alimlerince kaleme alınmış olan birçok el yazması esere ek olarak 15.yüzyıldan 19. yüzyıla kadar İslam coğrafyasında yazılmış olan astronomi, tıp, mühendislik, edebiyat, tarih, islam felsefesi, coğrafya ve daha birçok bilim dalında yazıldığı dönem itibariyle dünya bilimine yön vermiş eserlerin orjinal kopyalarını sizlere sunmaktayız. Koleksiyonun büyük bir kısmı “British Library” nadir eserler koleksiyonundan sağlanmıştır.İbn-i Rüşd, İbn-İ Haldun, İbn-i Muhammad al-İdrisi, İbn-i Bacce, Farabi, Gazali, Batalvaysi, İbn-i Sina gibi dönemini ve kendisinden sonra gelen bilim insanlarını da yönlendirmiş olan bir çok alimin el yazması eserlerini bu koleksiyonda inceleyebilirsiniz.
    • Eighteenth Century Collections Online
    • Gale NewsVault
    • Gale Virtual Reference Library
      Tüm disiplinlerde ihtiyaclarinizı karsilayacak 1,700 başlık altında 4000 ciltlik ansiklopedi serisidir. Oğrenciler, araştırmacılar, profesyoneller ve genel okuyucuların ihtiyaçlarını hedefleyen E-Referans kitap koleksiyonudur. Turkce arayuz, MP3 olarak dinleyebilme/indirebilme, atif araclari ve daha bircok ozelligi ile kullanici dostu kitap platformudur.
    • National Geographic Virtual Library
    • İnsanlar, kültürler, keşifler ve doğa üzerine dünyanın en tanınmış ve en etkili yayınının 1888-2012 yılları arasındaki eksiksiz tam metin erişimli arşividir. Daha fazla bilgi için tıklayınız.
    • Nineteenth Century Collections Online (NCCO)
    • PowerSearch
    • The Financial Times Historical Archive
      1888-20101888-2010, Londra baskısının ilk sayısından 2010 yılına kadar tüm sayıları sağlamaktadır ve arşiv her yıl genişlemeye devam etmektedir. Her makale, reklam ve borsa şirketleri listesi hem ayrı olarak hem de tam sayfa ve günün sayısı kapsamında gösterilmektedir. Her öge hızlı bulanabilmesi ve incelenebilmesi için konu veya başlığa göre sınıflandırılmıştır. Bu koleksiyonu ekonomik gerileme ve düzelme dönemlerini araştırmak, temel ekonomik göstergeleri ve küresel mali krizin uyarı sinyallerini anlamak ve endüstrinin gelişmesini grafi kle göstermek ve çok daha fazlası için kullanabilirsiniz.
    • The Illustrated London News Historical Archive, 1842-2003
    • The Independent Digital Archive, 1986-2012
      The Global eJournal Library, online olarak 11.100’ün üzerinde yayıncı üzerinden sunulan milyonlarca makaleye kesintisiz erişim sağlar. Farklı yayıncı sitelerinden edinilmiş tam metin bağlantılar ile e-dergilere erişim sağlayan büyük bir veritabanına sahiptir. InformaWorld, çevre bilimlerinden güzel sanatlara, bilgisayar bilimlerinden mühendisliğe kadar birçok bilimsel konu alanında ayrıntılı içeriğe sahip bir veri tabanıdır.  Açık erişim dergilerde 7,000,000 makale, 132 ülkeden  17,000 açık erişim dergi içerir. 
    • The Sunday Times Digital Archive, 1822-2006
    • The Times Digital Archive
      The Times, 1785 yılından bu yana dünya olaylarını objektif bir şekilde kapsayan, hem dünya liderlerine hem halka hitap eden, ödüllü, devamlı yayım yapan en eski günlük gazetedir. The Times Dijital Arşiv, 200 yılı aşkın tam metin  tıpkı basımlardan oluşan, 1785'den bu yana süregelen tüm sayfalarıyla 19. ve 20. yüzyılın en saygın çevrimiçi kaynaklarından biridir. Bu tarihi gazete arşivi, dünyada orijinal olarak yayımlanan kaynaklar çerçevesinde en iyi bilinen ve en çok atıf alan gazete arişivine ulaşmak için araştırmacılara eşsiz bir fırsat sağlar. The Times 1785-2008, 1785-1985 versiyonu olan 200 yıllık arşive 22 yıllık bir eklemeyle kullanıcılara sunulur. Tanıtım sunumu için tıklayınız. 
    • The Middle East Online: Arab-Israeli Relations, 1917-1970
    • The Middle East Online: Iraq, 1914-1974
  • IEEE (EKUAL)
  • Elektrik ve elektronik, bilgisayar, bilgi teknolojileri, bioteknoloji, fizik ve ilgili diğer bilimlerdeki yayınları kapsamaktadır. Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) ve Institute for Electrical Engineers (IEE) tarafından 1988’den günümüze kadar yayınlanmış 120 den fazla süreli yayın, 900 standart ve 400 yıllık konferansın bildirilerinden oluşan, 1950 yıllarına kadar inen 1,2 milyon belge yer almaktadır. Kullanım ve tanıtım kılavuzu için tıklayınız.
  • Jstor Archive Journal Content (EKUAL)
    JSTOR, akademik dergiler, kitaplar ve birincil kaynaklardan oluşan dijital bir kütüphanedir. JSTOR  70'ten fazla disiplini kapsayan akademik araştırmalar içeren disiplinleraraso bir veri tabandır. Kullanım kılavuzu için tıklayınız.
  • Mendeley (EKUAL)
  • Mendeley, araştırmanızı organize etmek, çevrimiçi işbirliği yapmak ve en son araştırmaları keşfetmenize yardımcı olmak amacıyla oluşturulmuş bir referans yöneticisi ve akademik sosyal ağdır: Otomatik olarak bibliyografyalar oluşturmak, Diğer araştırmacılarla çevrimiçi kolayca işbirliği yapmak, Diğer araştırma yazılımlarından makaleleri kolayca içe aktarmak, Kâğıtlarınıza çevrimiçi olarak her yerden erişmek amacıyla kullanılabilir. Kullanım kılavuzu için tıklayınız. Eğitim videosu için tıklayınız. Hızlı başvuru kılavuzu için tıklayınız.
  • OVID-LWW(EKUAL)
    Kullanım videoları için tıklayınız. Kullanım kılavuzu için tıklayınız. Veri tabanı içeriği için tıklayınız.
  • ProQUEST ÜRÜNLERİ
    • Coronavirus Research Database
      COVID-19 ve diğer koronavirüslerle ilgili dergilerden, ön baskılardan, konferans bildirilerinden, tezlerden ve daha fazlasından güvenilir içeriği bir araya getirmektedir. Bu veritabanı, yalnızca açık erişimli dergilerden alınan içeriği değil, aynı zamanda dünyanın dört bir yanından büyük yayıncılar tarafından ücretsiz olarak sunulan ön baskıları ve ek içeriği de bir araya getirmektedir. Bu çok yönlü içerik seti, pandemi sonrasında ortaya çıkan acil soruların yanıtlarını araştırmak için öğrencilere, araştırmacılara ve sağlık uzmanlarına yardımcı olmak için tasarlanmıştır.
    • Periodicals Archive Online
      Periodicals Archive Online, sanat, beşeri bilimler ve sosyal bilimlerdeki akademik süreli yayınların arka dosyalarını elektronik olarak erişilebilir kılan ve yüzlerce başlığın aranabilir tam metnine erişim sağlayan büyük bir arşivdir. Veri tabanı iki yüzyıldan fazla içeriği, 37 temel konu alanını ve birden çok dili kapsamaktadır.
    • ProQuest Dissertations & Theses Global (EKUAL)
      Sahip olduğu 4,5 milyondan fazla tez ile ProQuest Dissertations & Theses (PQDT) dünyadaki en geniş kapsamlı tez veri tabanıdır. 2.5 milyondan fazla başlık tam metin olarak yer almaktadır. Bu başlıklar sayfa, microform ve elektronik formatta (eğer aboneliğiniz içeriyorsa) yer almaktadır. ProQuest Dissertation & Theses kurumsal aboneleri 1997’den önce yayınlanmış binlerce başlığın yüzlercesine, ayrıca 1997’den günümüze yayınlanmış başlıkların tamamına dijital formatta online olarak erişebilmektedirler. PQDT haftalık olarak güncellenmektedir ve tam metin arama yapmaya imkan tanımaktadır.
    • Publicly Available Content Database
      Diğer veritabanlarını ve koleksiyonları tamamlamak üzere tasarlanan bu veritabanı, dünyanın dört bir yanından bir dizi farklı kaynaktan kamuya açık bilimsel içerik için bir araya getirir veya tam metinlere bağlantılar sağlamaktadır. Açık erişim dergilerinin yanı sıra arXiv gibi ana konu havuzlarından gelen içeriği içermektedir. İçerik, dergi makalelerini, ön baskıları, kitapları, konferans bildirilerini ve raporları kapsamaktadır.
  • Sage
  • 2011 - 2014 yılları arasındaki işletme, beşeri bilimler, sosyal bilimler fen bilimleri, teknoloji ve tıp gibi konularda 1114 (196'sı açık erişim olmak üzere) dergiye tam metin erişim imkanı sağlar.  
  • ScienceDirect Freedom Collection (EKUAL)
  • Ağırlıklı olarak fen bilimleri alanındaki 1.700 dergiye 1995 yılından günümüze kadar tam metin erişim imkanı verirken, önceki yıllara da bibliyografik erişim sağlamaktadır. Ayrıca mühendislik, tıp ve beşeri bilimler ile ilgili dergilere tam metin erişim olanağı sağlamaktadır. Kullanım kılavuzu için tıklayınız.
  • Scopus (EKUAL)
  • Disiplinler arası, dünyanın en büyük abstrakt veri tabanlarından biridir. Scopus 1960'lardan itibaren abstrakt bilgileri ile 1996 yılından itibaren atıf bilgilerini bir ortamda sunan veri tabanıdır. 
  • Springer Nature - SpringerLink (EKUAL)
  • Springer’in ana platformu olan SpringerLink yaşam bilimleri, kimya, çevre bilimleri, davranış bilimleri, bilgisayar bilimi, malzeme bilimi, matematik, sağlık & tıp, fizik & astronomi ve mühendislik alanlarındaki 1300’ün üzerinde dergisiyle kütüphane veritabanı koleksiyonumuzda yer almaktadır. Makalelere tam metin erişim imkanı sağlayan SpringerLink limitsiz kullanım, kampüs dışı erişim, basılı kullanım hakkı ve mobil cihazlarda kullanım özelliklerini içermektedir. Kullanım Kılavuzu için tıklayınız. Eğitici video için tıklayınız. 
  • Springer Nature - Adis (EKUAL)
  • Springer’in yan platformu olan Adis tıbbi araştırma, uygulama ve öğretim; ilaç düzenlemesi ve geri ödeme; finans ve danışmanlık gibi ilaç ve biyoteknoloji endüstrisinde çalışan küresel kitleyi desteklemek amacıyla yayınlar sağlamaktadır. 
  • Springer Nature - Palgrave Macmillan Journals (EKUAL)
  • Springer Nature'ın bir parçası olarak Palgrave Macmillan, dinamik bir dergi yayıncısı ve 170 yılı aşkın akademik yayıncılık geleneği ile portföy, politika, uygulama ve sosyal etkiyi vurgulayan yüksek kaliteli içerik sağlayan 40'tan fazla dergi içerir. Dergiler, uluslararası alanda kendi alanlarında lider olarak tanınmakta ve dernekler ve kurumlarla işbirliği içinde yayınlanmaktadır. 
  • Springer Nature - Nature Publishing Group (EKUAL)
    Nature Publishing Group (NPG), ilk yayımladığı dergisi “Nature” ‘ın 1869’daki ilk sayısından itibaren , bilim dünyasında çığır açan çalışmaları kolay ve ilgi çekici bir üslupla yayımlama ilkesini misyon edinmiş, Fen, Yaşam Bilimleri ve Moden TIP konusundadünyanın en çok talep gören akdemik dergilerinin yabilimsel ve tibbi akademik dergilerini okuyucuların hizmetine sunan uluslararası yayınevidir. İçerisinde Nature, Scientific American, Nature Genetics, Nature Materials ve ISME Journal gibi 90’dan fazla akademik derginin online olarak sunulduğu dergilerinin her biri kendi alanında bilime yön veren özel yayınlardır. Yıllar içerisinde çok önemli dernek yayınlarını da bünyesine katmış olan NPG, yayıncılıkta kalite ve okunabilirliği önemseyen; aynı zamanda tüm insanların okurken heyecan duyabileceği içerik geliştirme süreçleriyle bilimin toplumun tüm katmanlarına yayılmasına öncülük etmektedir. 
    Tüm Nature Publishing Group Dergileri Listesi tıklayınız. 
    Konu Başlıklarına Göre Dergileri incelemek için tıklayınız. 
    Bir Makalenin Nature Dergisinde Yayimlanana Kadar Geçirdiği Evrim( Video) için tıklayınız. 
    Nature Publishing Group Multimedya Kanali için tıklayınız. 
    Kullanıcı kılavuzu için tıklayınız.
  • Taylor&Francis (EKUAL)
  • Temiz, sezgisel ve uyumlu kullanıcı arayüzü ile geliştirilmiş keşfedilebilirlik ve kullanım kolaylığı sağlamaktadır. Arama ve göz atma fonksiyonları ile  2400’den fazla yayına erişim imkanı vardır. Kullanım kılavuzu için tıklayınız. 
  • Turcademy
    Turcademy Türkiye Akademik Yayınlar Platformu ile ülkemizde akademik yayıncılık alanında olan Adalet Yayınevi, Anı Yayıncılık, Gazi Kitabevi, Palme Yayıncılık, Pegem Akademi ve Seçkin Yayıncılık'a ait 4000'i aşkın Türkçe akademik kaynak elektronik ortamda kullanıcılarımıza sunulmaktadır. Doğa bilimleri, hukuk, mühendislik bilimleri, sağlık bilimleri, sosyal ve beşeri bilimler alanlarını kapsayan dermesi ile Turcademy platformu kullanıcılarına Türkçe akademik içerik sunmaktadır. e-Kitapları görüntülemek ve indirebilmek için kurumsal e-posta adresinizle kayıt olmanız gerekmektedir.
  • UpToDate Klinik Karar Destek Sistemi
    UpToDate veri tabanı, 25 Uzmanlık alanında, 7300’den fazla uzman doktor tarafından hazırlanan 12.000’den fazla konu içeriğine erişim sunmakta olan kanıta dayalı bir klinik karar destek sistemidir. UpToDate; sürekli güncellenen, kanıta dayalı klinik bilgilerle donatılmış ve kullanımı kolay ara yüzü ile dünyanın en çok kullanılan klinik bilgi kaynakları arasında yer almaktadır. Doktorlar tarafından hastalık teşhisinde bulunulması, tedavi planı hazırlanması ve klinik bilgilerin hızlı ve etkin şekilde paylaşılmasına olanak verecek şekilde tasarlanmıştır. DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ.
  • Web of Science Core Edition
    21,200’den fazla dünya çapında yayınlanmış  hakemli, yüksek kaliteli akademik dergiyi kapsar. (Açık erişim dergiler dahil) 250’den fazla bilim, sosyal bilimler, sanat & insani bilimlerde disipline sahiptir. Konferans bildirileri ve kitap verilerini de kapsamaktadır. Web of Science,  fen Bilimleri, sosyal bilimler, sanat ve insani bilimleri konu alan dergileri ve konferans bildirilerini düzenli olarak tarayarak araştırma alanınızla en ilgili ve prestijli yayınlara ulaşmanızı sağlar. Araştırma alanınızda yayın üreten uzman araştırmacıların çalışmalarındaki referans bilgilerini ve konu ilişkilerini kullanarak birbiriyle ilgili tüm kayıtlara linkler verir. Tanıtım ve kullanım kılavuzu için tıklayınız.
  • Wiley Online Library
    2013 Journals Full Collection, The Cochrane Library, current Protocols, eMRWs ve veri tabanları erişime açılmıştır.
  • World Scientific eBooks
  • World Scientific Publishing kitapları
  • SOBİAD Atıf Dizini                                                                                                                              Sobiad, Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri alanlarında yayınlanan toplamda 1400+ derginin indekslendiği, atıflarının bulunduğu bir veri tabanıdır ve aynı zamanda Türkiye merkezli en çok sosyal bilimler makalesinin bulunduğu milli bir indekstir. Kullanım kılavuzu için tıklayınız.
  • LEHÇEDİZ Sözlüğü                                                                                                                         LEHÇEDİZ Sözlüğü, Türk Edebiyatının tüm tarihsel ve çağdaş metinleri; Türk Dünyası Edebiyatlarının önemli metinleri üzerinde veriler sunan kapsamlı bir veri tabanıdır. İçerisinde yer alan tüm metinlerin her bir sözcük ve sözcük grupları ayrı ayrı anlamlandırılmış ve gruplandırılmıştır. Artık kalın sözlükleri taşımadan; bilimsel araştırmalar için binlerce sayfa çevirmeden saniyeler araştırmalar sonuçlandırılmaktadır. Sadece internet erişimi olan bir sistem ile bilimsel bir kitap veya makale için binlerce veri elde edilebilmektedir. Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, Türkçe, Çağdaş Türk Lehçeleri, Kütüphanecilik vb. bölümler ve metinler üzerinde araştırma ihtiyacı olan tüm bölümler için ideal ve tek kaynaktır. Kullanım kılavuzu için tıklayınız.
  • Tümer ALTAŞ Online Sınav Hazırlık ve Dil Eğitimi Veritabanı                                                                     Tümer ALTAŞ A.Ş. Online Sınav Hazırlık ve Dil Eğitimi veritabanı e-YDS/YDS, YÖKDİL, TIPDİL, PTE, IELTS, TOEFL iBT sınavlarına hazırlık amacıyla oluşturulmuş bir veritabanıdır. Tüm öğrenci ve akademik/idari personelimizin erişimine açılmıştır. 

    Kayıt olmak için: @kastamonu.edu.tr/@ogr.kastamonu.edu.tr uzantılı e-posta adresinizle https://tumeraltas.com.tr adresine girerek “Kayıt” oluşturup, “Ücretsiz Erişim” seçeneğini kullanarak içeriklere erişim sağlayabilirsiniz.               

  • Medotomy

    Medotomy, dijital bir tıp eğitimi platformudur. İçerisinde TUS, USMLE ve komite sınavlarına yönelik kapsayıcı ve eksiksiz eğitimleri bulabilirsiniz. Erişim için öğrencilerimiz ve akademik personelimizin erişim adresinden kurumsal e-mail adresleri (@ogr.kastamonu.edu.tr ya da @kastamonu.edu.tr) ile sağ üstteki “kayıt ol” alanından şifrelerini oluşturarak kayıt yapması gerekmektedir.

    Medotomy Kullanım Kılavuzu için tıklayınız.

                           

Hiperkitap, dil ve edebiyat, tarih, felsefe, psikoloji, hukuk, bilgisayar, çevre, kişisel gelişim, mühendislik ve teknoloji, ekonomi ve finans, tıp, işletme gibi 28 ana konu başlığı altında 400 yayınevinden 26.000’den fazla e-kitap içermektedir. On binlerce e-kitabın yanı sıra Hiperkitap; atlaslar, sözlükler, ansiklopediler gibi danışma kaynaklarını da içermektedir.

  • AYEUM (Araştırma Yöntemleri Eğitim ve Uygulama Merkezi)

    Araştırma Yöntemleri Eğitim ve Uygulama Merkezi (AYEUM) sosyal, fen, sağlık ve eğitim bilimlerinde kullanılan nitel, nicel ve karma yöntemler hakkında araştırmacılara yönelik online eğitim, yüz yüze eğitim ve danışmanlık hizmeti vermek üzere kurulmuş akademik bir eğitim platformudur.

    Personel ve öğrenciler veri tabanına bireysel giriş yaparak erişim sağlamaktadırlar. Personel ve öğrenciler sisteme üye ol kısmından sadece kurumsal mail adresleriyle üye olmalıdırlar. Mail uzantısı kastamonu.edu.tr veya ogr.kastamonu.edu.tr olmalıdır. Üye olduktan sonra mail adresinize bir doğrulama kodu gelecek ve onayladığınız takdirde sorunsuz giriş yapmış olacaksınız.

    Erişim adresi: www.ayeum.com

  • LEXPERA

    Lexpera, içeriğinde mevzuat, içtihat, sözleşme örnekleri, tam metin hukuk kitapları, makaleler ve madde yorumları gibi literatür kaynaklarının olduğu kapsamlı bir hukuk bilgi sistemidir.

    Erişim adresi: https://www.lexpera.com.tr 

    Kullanım kılavuzu için tıklayınız.

  • LEXİQAMUS

            LexiQamus, el yazması Osmanlıca belgelerdeki okunması zor kelimelerin çözülmesi noktasında araştırmacılara yardımcı olmayı hedefleyen bir web uygulamasıdır. Osmanlı Türkçesine hizmet etmek isteyen, bunun için Osmanlı ve erken Cumhuriyet döneminde yayınlanmış lügatlerin tamamını yüksek akademik hassasiyet ve titizlikle dijitalleştirmeyi hedef alan ve kapsam ve sunduğu özellikler açısından benzeri olmayan bir kaynaktır.

Erişim adresi www.lexiqamus.com 

Kullanım kılavuzu için tıklayınız.


Annual Reviews


     Annual Reviews yaşam bilimlerinden doğa bilimlerine, tarım bilimlerine, sosyal bilimlere ve ekonomiye kadar 51 konu alanında 66 dergi içermektedir.

  • Grammarly Premium
          Grammarly Premium İngilizce metin yükleme olanağı sağlayarak, yüklenen metnin İngilizce çekim halleri, bağlamsal yazım hataları gibi genel dil bilgisi kurallarına göre kontrolünü yapan web tabanlı bir uygulamadır. Grammarly Premium veritabanını kullanabilmek için kurumsal e-posta adresi (@kastamonu.edu.tr) ile hesap açılması gerekmektedir.

Kullanım kılavuzu için tıklayınız.

Sıkça Sorulan Sorular için tıklayınız.

  • PQ Ebook Central

    PQ Ebook Central 264.000 elektronik kitap içermektedir. İşletme ve Ekonomi, Antropoloji, Bilgisayar ve IT, Güzel Sanatlar, Mühendislik ve Teknoloji, Eğitim, Tarih, Dil ve Edebiyat, Tıp, Psikoloji, Fiziki Bilimler, Fen Bilimleri, Din ve Sosyal Bilimler gibi 15 ana konu başlığı altında sınıflandırılmış yüzlerce alt başlık içermektedir. Abonelik kapsamında erişilen ortalama 264.000 kitabın içerisinde yaklaşık 40.000 kitap platformda DRM-Free olarak bulunmaktadır (İndirme, yazdırma, kopyalama sınırı yok). Basit ara yüzü sayesinde kullanıcıların kolaylıkla keşif yapmalarına imkan tanır. Kitaplarınızı offline olarak da okumanıza imkan tanımak amacıyla kitapları laptop, desktop, mobil cihazlar (IOS, Android cep telefonları ve tabletler) üzerine indirmenize imkan tanır.

Erişim Adresihttps://ebookcentral.proquest.com/lib/kastamonu/home.action

Kampüs dışından erişim için: https://kutuphane.kastamonu.edu.tr/vetisbt/ 

           Başlangıçtan ileri seviyeye dek oyunlaştırılmış kişiye özel eğitim, Seviye tespit sınavlarıyla Osmanlıca okuma becerinizi/düzeyinizi belirleme imkânı, Her ders için gerekli donanımı edindirerek sonraki aşamaya geçişi sağlayan öğretici sistem, Üniversite müfredatına uygun 79 ders ve 1000’in üzerinde kelimeden oluşan eğitim seti, 10 farklı tiple yüzlerce soru ile konu bilgisini ölçme ve değerlendirme, İnteraktif dersler ile Osmanlı Türkçesini öğrenerek katılım sertifikası kazanma imkânı, Osmanlı Türkçesi imla sözlüğü ile kelime çeviri özelliği gibi imkanlar sağlayan eOsmanlıca veritabanı toplam 79 dersten oluşan bir eğitim platformudur. Bu platforma özel kurgulanan oyunlaştırılmış (doğru/yanlış, eşleştirme, şıklı ve gördüğünü yaz vb.) sistemle e-Osmanlıca, 7'den 70'e ilgili herkese hitap edecek ve öğretecek şekilde tasarlanmıştır.

Kampüs/Kurum içi erişim için: https://eosmanlica.com/

Kampüs dışından erişim için: https://kutuphane.kastamonu.edu.tr/vetisbt/ 

Tanıtım Videosu (1 dakika): https://www.youtube.com/watch?v=CYQwvSARQeU 

Nasıl Üye Olunur? (Video): https://www.youtube.com/watch?v=C67iWI9iSOE 

Ders İşleme Nasıl Yapılır? (Video): https://www.youtube.com/watch?v=OVXhhb_N6X0 

            İçeriğinde Türkçe; Genel Türkçe Sözlüğü, Derleme Sözlüğü, Ansiklopedik İsimler Sözlüğü, Akvaryum Türkçe Sözlük, TDK – 1945 (Çok Yakında). İngilizce; Genel İngilizce Sözlüğü, Tomurcuk İngilizce Sözlük, İngilizce Türkçe Büyük Sözlük (Çok Yakında). Osmanlıca; Genel Osmanlıca Sözlüğü, Redhouse (A Turkish and English Lexicon), Kamusu’l-Muhit, Kamus-i Türki, Vankulu Lügatı. Arapça: Genel Arapça Sözlüğü, Ahteri-yi Kebir. Fransızca: Genel Fransızca Sözlüğü, Fransızca Türkçe Sözlük (Dictionnaire General Francis Turc). Kamus-i Fransevi, Hazine-i Lügat (Çok Yakında) sözlükler barındıran Kamus-i Türki, Redhouse, Vankulu Lügatı, Derleme Sözlüğü, Staingass gibi onlarca sözlük içerisinde arama ve çözümleme imkânı sunan Kelime.com Sözlükler Veritabanı  sayesinde onlarca sözlük içerisinde aradığınız kelimenin dil, tür, anlam ve etimolojik köken bilgisini, aranan kelimenin benzerlerini ve türevlerini, aynı zamanda yıpranma ve silinmeden dolayı okunamayan kelimeleri bulabilir ve detaylı arama yapabilirsiniz.

Kampüs/Kurum İçi Erişim için: https://kelime.com/

Kampüs dışından erişim için: https://kutuphane.kastamonu.edu.tr/vetisbt/ 

  • Wikilala

    Sosyal bilimler başta olmak üzere hemen hemen tüm kategorilerde Osmanlı ve Erken Cumhuriyet dönemine ait (1729-1950) gazete, dergi ve kitaplara erişim sağlayan Wikilala veritabanı toplamda 2 milyon sayfayı aşan 67 süreli yayın ve yüzlerce kitaba erişim sağlar. Wikilala, 1729’dan 1950 yılına kadar basılmış tüm gazete, dergi, kitap ve yazma eserleri bir araya toplamayı hedeflemekte ve içeriğini her geçen gün zenginleştirmektedir. Ceride-i Havadis, Cumhuriyet, Tasvir-i Efkâr, Servet-i Fünun, Ulus, Vatan ve Milliyet gibi Osmanlı ve Erken Cumhuriyet dönemi süreli yayınlara ulaşabilir ve tüm gazeteler içerisinde günümüz Türkçesiyle arama yapabilirsiniz.

Kampüs/Kurum İçi Erişim için: https://www.wikilala.com/

Kampüs dışından erişim için: https://kutuphane.kastamonu.edu.tr/vetisbt/ 

Military Big Data

Military Big Data, kara, deniz, hava, robotik platformlar, silah sistemleri ve mühimmat hakkında yüksek hacimli ve çeşitli bilgileri, ülke detaylarıyla birlikte en yüksek doğruluk ve hızda sunar. Tüm akademik araştırmalarda operasyon, teşhis, tanımlama, iş geliştirme, eğitim ve karar alma süreçlerinde katma değer yaratmayı hedefler. Military Big Data, düzenli güncellemeler ve kullanıcı-sunucu iletişimini en üst seviyede tutan güvenli bir algoritma ile yaşayan ve sürekli genişleyen bir sistemdir. Military Big Data veri tabanı  ULAKBİM EKUAL kapsamında üniversitemiz erişimine açılmıştır.

Veritabanı ile ilgili detaylı bilgi ve kullanım kılavuzu ekte yer almaktadır.

Kullanım Kılavuzu için tıklayınız.

Sıkça Sorulan Sorular için tıklayınız.

İçerik için tıklayınız.

Erişim adresi: https://mildata.net/

Bu adresten giriş yap dediğinizde kullanıcı adı ve şifre istemeden sisteme giriş yapabilirsiniz. Sistemde login butonuna tıklandıktan sonra sayfanın solunda yer alan IP Login panelini aktif etmek için gizlilik sözleşmesini kabul etmeniz gerekmektedir.

Web of Science ve Scopus Kullanım Kılavuzları

Scopus Kılavuzu için tıklayınız.
Web of Science Kılavuzu için tıklayınız.
Web of Science Araştırmacı profili için tıklayınız.
Web of Science Araştırmacı-Yazar Kayıtlarının Düzeltme Kılavuzu için tıklayınız.



 
©BilgehanBilgiliMerkezKütüphanesi