Etkinlikler

Hüma Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin kütüphanemizi ziyaretinden görüntüler.
Kastamonu Üniversitesi 1. sınıf öğrencilerine kütüphanemizi tanıtmak amacıyla yapılan oryantasyon eğitiminden görüntüler.

Cumhuriyetin 100. Yılında Kitap Hediyesi

Cumhuriyetin 100. yılı etkinlikleri kapsamında 29 Ekim 2023 tarihinde kütüphanemize gelen 100. kullanıcıya Başkanlığımız tarafından kitap hediye edilmiştir.

Image

Cumhuriyetin 100. yılında Sezai Karakoç'un Sanat ve Düşünce Dünyası Üzerine Konferans

Cumhuriyetin 100. yılı etkinlikleri kapsamında Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığınca Doç.Dr. Zeki Gürel’in konuşmacı olduğu "Cumhuriyetin 100. yılında Sezai Karakoç'un Sanat ve Düşünce Dünyası Üzerine" düzenlenen konferans, 16.11.2023 tarihinde Sezai Karakoç Salonunda gerçekleştirilmiştir.

2023 Unesco Âşık Veysel Yılı Etkinlikleri

"2023 Unesco Âşık Veysel Yılı" kapsamında 15 Aralık 2023 tarihinde Merkez Kütüphanemiz Cemil Meriç salonunda gerçekleştirilen etkinlikte Doç. Dr. Gülten KÜÇÜKBASMACI’nın "Bu Yurdun Evladı Âşık Veysel" konulu konuşmasının ardından Öğr. Gör. Dr. Osman EROĞLU yönetiminde konser gerçekleştirilmiştir. Programın kapanış konuşması, Kastamonu Üniversitesi Kültür Sanat Uygulama ve Araştırma Merkezi müdürü Doç.Dr. Zeki GÜREL tarafından yapılmış olup ardından Daire Başkanlığımız tarafından Âşık Veysel Kitapları sergilenmiştir.

Image

"Doğumunun 140. Yılında Ömer Seyfettin Paneli ve Ömer Seyfettin Kitaplar Sergisi"

Kastamonu Üniversitesi Kültür Sanat Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Kastamonu Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı'nın düzenlediği Doğumunun 140. Yılında Ömer Seyfettin Paneli ve Ömer Seyfettin Kitaplar Sergisi" 13 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilmiştir.
Reşit Çubukçuoğlu İlkokulunun kütüphanemizi ziyaretinden görüntüler
25-31 Mart tarihleri arasında ‘’Kütüphaneler ve Sürdürülebilirlik’’ temasıyla kutlanan 60. Kütüphane Haftası dolayısıyla Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinin katkılarıyla Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığımız tarafından Karikatür Sergisi gerçekleştirilmiştir. Necmettin Çanak, İhsan Toy, Hicabi Demirci, Muammer Olcay ve Coşkun Göle olmak üzere 5 ulusal sanatçımızın 50 eseri sanatseverlerin beğenisine sunulmuştur.

Kastamonu Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü tarafından düzenlenen 60. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında 28 Mart Perşembe günü, Kastamonu Üniversitesi Merkez Kütüphanesi Sezai Karakoç Salonunda Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Özel tarafından “Yapay Zekâ ve Geleceğin Kütüphaneleri” adlı panel gerçekleştirildi.