Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Total Materia Veritabanı Ücretsiz Erişim

Değerli kullanıcılarımız,

Mühendislik alanlarında çalışan akademisyenlerin aradıkları her türlü veriye ulaşabilecekleri dünyadaki en geniş kapsamlı malzeme veritabanı olma özelliğini taşıyan Total Materia veritabanı 31/12/2023 tarihine kadar Üniversitemiz erişimine açılmıştır.

Erişim adresi: https://www.totalmateria.com/page.aspx?ID=Login&LN=TR

Kampüs dışından erişim için: https://kutuphane.kastamonu.edu.tr/vetisbt/ 

Total Materia, 450,000'in üzerinde metal ve metal dışı malzemenin 20,000,000'den fazla özellik kaydını barındıran ve Türkçe dil desteği ile sunulan bir malzeme veritabanıdır.

Tüm Total Materia modülleri, güvenilir ve kullanımı kolay veritabanları için araştırılmış ve metalurji uzmanları tarafından geliştirilmiştir. 160'dan fazla ülkede güvenle kullanılan Total Materia, ISO 9001: 2008 ve ISO 27001: 2005 standartlarına uygundur.

Total Materia özellikle “AR-GE, ÜR-GE, Tasarım CAD/CAE, Üretim, Kalite, Bakım, Malzeme Tedarik ve Satınalma” faaliyetlerinde son derece faydalı ve benzersiz bir kaynaktır.

· “600.000 Metal ve Metaldışı malzeme” için doğrulanmış kaynaklardan (standartlar, teknik el kitapları, veri sayfaları, vb.), her sayfada referanslar mevcuttur.

· Malzemeler için 80 farklı ulusal standart esdeğerleri, çapraz referansları, Mekanik Fiziksel Özellikler, Kimyasal Kompozisyon,

· ISIL İŞLEM, Korozyon bilgilerinden, Hangi elektrod ile kaynak yapılması gerektiğine kadar pek çok bilgiye kolayca ulasabilir,

· 150 binden fazla Stress Strain eğrisi, Yorulma verileri ve “28 farklı formatta CAE yazılımına direk veri aktarımı.”

Green Line: Tasarım Faaliyetleriniz ve ürünlerinizin çevreye olan etkilerini anlamaya yardımcı olan, Karbon ayak izi, Sürdürülebilirlik ve BOM Malzeme Listesi, Compliance Değerlendiricisi vb. bilgiler icerir.

· Total Materia: Green Line - Life Cycle Assessment (LCA)

· Total Materia: Green Line - BoM Assessor

Predictor: Malzeme özelliği tahminleri için uygulamalı makine öğrenmesi (Artificial Intelligence) EKSİK VERİLER - BOŞLUKLARI DOLDURMA konusunda Total Materia’da eksik kalan bilgileri sağlar.

· Total Materia: Predictor ile Kimyasal içerik farklılıkları Malzemelerin mekanik özelliklerine nasıl etki ettiğini görebilirsiniz.

· Yavaş ve pahalı testler yerine 20 saniyede Standartlar veya üreticiler tarafından sağlanmayan eksik malzeme verilerini yüksek doğrulukta tahmin eder.

2007'den beri kullanılan SMARTCOMP ile Spektrometreyle taradığınız her malzemeyi kolayca tanımlayabilirsiniz.

Türkçe Broşür: https://www.totalmateria.com/documents/TMbrochure_tr.pdf 

Saygılarımızla,

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı

Telefon: 0366 280 16 06 E-Mail: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.