Grammarly Premium Aboneliği

Değerli araştırmacılarımız,

Grammarly Premium veritabanı aboneliği başlatılmıştır.

Grammarly Premium İngilizce metin yükleme olanağı sağlayarak, yüklenen metnin İngilizce çekim halleri, bağlamsal yazım hataları gibi genel dil bilgisi kurallarına göre kontrolünü yapan web tabanlı bir uygulamadır.

Grammarly Premium veritabanını kullanabilmek için kurumsal e-posta adresi (@kastamonu.edu.tr) ile hesap açılması gerekmektedir.

Hesabınızı oluşturmak için:

1. Kurumsal mail adresinizden Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. adresine hesap oluşturmak istediğinize dair mail atınız.

2. Üyelik talebinde bulunan kullanıcı, Grammarly yöneticisi tarafından sisteme eklenmesinin ardından grammarly tarafından gönderilen bir davetiye maili alacaktır. (İstenmeyen e-postaya düşebilir)

3. Gelen davetiye mailindeki "Join Now" sekmesine tıklayınız.

4. Ad-soyad ve kurumsal e-posta bilgilerinizin otomatik olarak çıktığı ekran ile karşılacaksınız.

5. E-posta adresinizin alt kısmında bulunan alana en az 8 karakterden oluşan bir şifre belirleyiniz.

6. Açılan ekranda web tarayıcınıza Grammarly eklentisinin eklenmesine izin verin. (Bu sayede tarayıcınızda Grammarly programını aktif etmiş olursunuz. Ayrıca tüm office uygulamalarınızda da programı aktif edebilirsiniz.)

7. Grammarly uygulamasını kullanmaya başlayabilirsiniz.

8. New/Upload sekmesini kullanarak yazılarınızı taramaya başlayabilirsiniz.

Grammarly kullanımı ile ilgili ayrıntılı bilgiye ekteki kullanım kılavuzundan erişim sağlayabilirsiniz.

Kullanım kılavuzu için tıklayınız.

Sıkça Sorulan Sorular için tıklayınız.