Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

İntihal Analiz

İNTİHAL ANALİZ PROGRAMLARI

  • iThenticate (EKUAL)
    iThenticate programı Kastamonu Üniversitesi'nde akademik ünvanı Dr., Yrd. Doç., Doç., Prof. olan öğretim üyelerinin kullanımına açıktır. iThenticate programına erişmek isteyenler kddb@kastamonu.edu.tr adresi yoluyla ad-soyad, bölüm, ünvan, e-posta bilgileriyle birlikte Kastamonu Üniversitesi Merkez Kütüphanesine başvuru yapması yeterlidir. Kütüphane tarafından başvurusu yapılan akademik personelin sisteme erişim tanımları yapılacaktır. iThenticate içinde 90.000' den fazla önemli gazete, dergi, süreli yayınlar ve kitapların yanı sıra 32 milyardan fazla web sayfası ve arşivi bulunmaktadır. Ayrıca iThenticate 50.000 den fazla bilimsel dergiden gelen 30 milyon üzerindeki makalenin ve 365'ten fazla yayınevinden 125 milyon üzeri içeriğin bulunduğu veri tabanlarını kontrol etmektedir. Program öğrenci ödevleri ve tezleri intihal tespitinde kullanılmamalıdır. Sadece akademik düzeyde üretilecek makalelerde kullanılmalıdır. Öğrenci ödevleri ve tezleri için abonesi olduğumuz Turnitin programı kullanılmalıdır.
  • Turnitin (EKUAL)
    Turnitin programı tüm Kastamonu Üniversitesi mensupları kddb@kastamonu.edu.tr adresi yoluyla ad-soyad, bölüm, ünvan, e-posta bilgileriyle birlikte kullanabilmektedir. Daha fazla bilgi edinmek için lütfen tıklayınız. Ödev eklerken dikkat edilmesi gereken hususlar için tıklayınız.
  • İntihal.net (EKUAL)
  • Akademik çalışmalardaki benzerlik oranını tespit etmek için Türkiye’de üretilmiş yerli bir programdır. Birçok intihal tipini tespit etmek için özelleşmiş, internet tabanlı bir benzerlik tespit ve raporlama yazılımıdır. Kullanım kılavuzu için tıklayınız.