31 Mayıs tarihine kadar Deneme Erişimine açılmıştır.

Applied Science and Technology Source Ultimate

Ticaret ve endüstri dergilerinden, profesyonel ve teknik dergilere; özel konulara odaklanan süreli yayınlardan, konferans bildirilerine ve çok daha fazlasına erişim sağlayan bilim, teknoloji ve biyomedikal disiplinleri için hazırlanmış kapsamlı tam metin veri tabanıdır. Zengin ve geniş içeriği ile, bu alanlardaki araştırma ve geliştirme faaliyetlerini en iyi şekilde destekleyen veri tabanı, ilgili bölümlerdeki araştırmacıların ve öğrencilerin birincil danışma kaynağı konumundadır.

Başlık listesi

Konularına göre başlıklar

İçeriğinde;

• 795+ aktif açık erişim olmayan tam metin dergi
  • 625+ aktif hakemli, açık erişim olmayan tam metin dergi
  • 385+ aktif hakemli, gecikmesiz ve açık erişim olmayan tam metin dergi
  • Web of Science veya Scopus içerisinde indekslenen 455+ aktif, açık erişim olmayan tam metin derg

HiperKitap

Hiperlink tarafından geliştirilmiş olan Hiperkitap, bilgiye olan ihtiyacı hızlı, kolay ve ekonomik bir şekilde gidermek, bilgiye gereksinim duyan kurum/kuruluşlara, araştırmacılara ve okuyuculara en ileri teknolojilerle cevap vermek için tasarlanmıştır. Hiperkitap, dil ve edebiyat, tarih, felsefe, psikoloji, hukuk, bilgisayar, çevre, kişisel gelişim, mühendislik ve teknoloji, ekonomi ve finans, tıp, işletme gibi 28 ana konu başlığı altında 370’ten fazla yayınevinden 24.000’den fazla e-kitap içermektedir. On binlerce e-kitabın yanı sıra Hiperkitap; atlaslar, sözlükler, ansiklopediler gibi danışma kaynaklarını da içermektedir.

Kullanıcılar;

• Hiperkitap’ta bulunan 24.000+ e-kitabı online olarak görüntüleyebilirler.
  • Bilgisayarlara, Android ve IOS destekli cihazlara ödünç alabilmektedirler. Böylece internet erişimine ihtiyaç duymadan, istedikleri yerde ve istedikleri zamanda e-kitaplardan yararlanabilirler.
  • Temel ve detaylı arama seçenekleri, e-kitap içerisinde arama yapma, e-kitap üzerine not ekleme, otomatik kaynakça oluşturma, PDF olarak sayfa kaydetme, e-kitap ödünç alma ve kullanıcıların kendi e-kütüphanelerini oluşturabilmeleri gibi birçok özellik sunan Hiperkitap ile kullanıcılar kendilerini fiziksel kütüphanede gibi hissedeceklerdir.

Türkiye'de 100'e yakın üniversite kütüphanesi tarafından tercih edilen Hiperkitap veri tabanının içeriği Hiperlink tarafından derlenmektedir ve bu kaynak içerik ve teknoloji sağlayıcısı EBSCO Information Services’ın platformu üzerinden de erişime sunulmaktadır.

MEDLINE Complete

PubMed veri tabanının dünya üzerindeki kapsamlı tam metin derlemesi olan MEDLINE® Complete, en önde gelen tıp ve sağlık bilimleri dergilerinin birçoğunu gecikmesiz olarak erişiminize sunarak, tıp fakültelerindeki araştırmacılar için eşsiz bir araştırma deneyimi sunar.

Tıp alanında birincil danışma kaynağı olan ve bibliyografik versiyonu, TUBİTAK ULAKBİM EKUAL kapsamında ‘istisnasız’ tüm üniversitelere açık olan MEDLINE (PubMed) veri tabanında indekslenen dergilerin büyük bir kısmını hiçbir sınırlama getirmeden tam metin olarak içermektedir. Kapsamlı bir arşiv içeriği de sunan MEDLINE Complete, tıp literatürü içeriği açısından eksiksiz bir araştırma aracı olup ana konu başlığı olan tıp alanının yanı sıra, eczacılık, hemşirelik, veterinerlik ve hasta bakımı yönetimi gibi diğer ilgili alanlardaki araştırmacılar için de yüksek kaliteli dergileri tam metin olarak sunar.

Başlık listesi

Konularına göre başlıklar

İçeriğinde;

• 1.200'den fazla aktif, açık erişim olmayan tam metin dergi
  • 5.200’den fazla dergi için MeSH (Medical Subject Headings) konu başlığı
  • 1916’ya kadar uzanan tam metin kapsamı

Rosetta Stone

Rosetta Stone, 30 farklı dili içeren, dil eğitim setidir. “Dynamic Immersion” yöntemini kullanarak ana dil mantığı ile öğretir. Bilgisayar veya mobil cihaz üzerinden her zaman ve her yerden erişim imkanı vardır. Tamamladığınız dil için B1 (bağımsız kullanıcı) düzeyine ulaştırır. Kurumsal ePosta ile kayıt olunmalıdır. Kullanım Kılavuzu için tıklayınız.