COVID-19 Sürecinde Kütüphane Hizmetleri

COVID-19 süreci kararları doğrultusunda, Kastamonu Üniversitesi Bilgehan Bilgili Merkez Kütüphanesi çalışma saatlerinde değişiklik yapılmıştır. Kütüphanemiz 19 Nisan 2021 tarihinden itibaren Kastamonu Üniversitesi mensuplarına ve dış kullanıcılara 10:00 - 15:00 saatleri arasında sadece hafta içi hizmet verecektir.

Kütüphanemizden faydalanmak isteyen Üniversite mensuplarının Kurum Kartını, dış kullanıcıların ise TC Kimlik Kartını yanında bulundurmaları gerekmektedir.

Kütüphanemizin oturma düzeni sosyal mesafe kuralına uygun olarak oluşturmuştur.  Kullanıcılarımızın kütüphane binası girişinde verilen masa numarasına göre kütüphanemizde ders çalışmaları veya araştırma yapmaları sağlanacaktır.

Kütüphanede sosyal mesafe kuralları uygulanacak olup; koltuk, masa ve sandalye yerleri kesinlikle değiştirilmeyecektir.

Kullanıcıların girişte ateşi ölçülerek, il hıfzıssıhha tarafından belirlenmiş olan ateş seviyesinin üstündeki kullanıcıların binaya girişine izin verilmeyecek ve en yakın sağlık kuruluşuna başvurmaları istenecektir.

Dış kullanıcılarda, Covid-19 genelgeleri doğrultusunda sokağa çıkma kısıtlaması bulunmayan kişilerin kütüphaneyi kullanmalarına izin verilecektir.

Kütüphanemiz kaynak ödünç verme işlemine sosyal mesafe kuralına uygun olarak devam edecektir. Hâlihazırda ödünç alınan tüm kaynakların teslim süresi 01.06.2021 tarihine kadar uzatılmıştır.

Kütüphanemize maskesi takılı olmayan kullanıcıların girişine müsaade edilmeyecektir.

Kullanıcılar, Kütüphanede bulunduğu sürece maskesini takılı tutacaktır.

Kütüphane girişinde bulunan el dezenfektanlarının kullanılması sağlanacaktır.

Araştırma Birimi, Grup Çalışma ve Bireysel Çalışma odaları kapalı olacaktır.

Kurallara uymayan kullanıcılar kütüphane hizmetlerinden faydalanamayacaktır.

Göstereceğiniz hassasiyet için teşekkür eder, sağlıklı günler dileriz.