Yeni Veritabanı - LexiQamus

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından 2023 yılı için LexiQamus veri tabanına abone olunmuştur.

Erişim Adresi: www.lexiqamus.com/tr

LexiQamus nedir?

LexiQamus, el yazması Osmanlıca belgelerdeki okunması zor kelimelerin çözülmesi noktasında araştırmacılara yardımcı olmayı hedefleyen bir web uygulamasıdır.

Kullanım Kılavuzu için tıklayınız.

Osmanlı Türkçesine hizmet etmek isteyen, bunun için Osmanlı ve erken Cumhuriyet döneminde yayınlanmış lügatlerin tamamını yüksek akademik hassasiyet ve titizlikle dijitalleştirmeyi hedef alan ve kapsam ve sunduğu özellikler açısından benzeri olmayan bir kaynaktır.

Bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz! Facebook: @kastamonuunikutuphane Instagram: @kastamonuunikutuphane Twitter: @kastunkutuphane

Telefon: 0366 280 16 06