Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Wiley Oku - Yayımla Anlaşması

TUBİTAK ULAKBİM tarafından yürütülen EKUAL projesi kapsamında Wiley veri tabanı ile “Oku ve Yayımla” anlaşması yapılmıştır. Üniversitemiz araştırmacıları anlaşmadan aşağıda belirtilen hususlar doğrultusunda yararlanabilecektir:

· WILEY’in Web of Science (WOS)’da yer alan, Q1 ve Q2 Grubu Wiley Hibrit ve Wiley Gold Dergilerinde (Hindawi hariç); “Research Article”, “Review Article”, “Data Article” ve “Rapid Publication” türündeki yayınları AE desteği kapsamında olacaktır.

· Üniversitemiz araştırmacılarınca, yukarıdaki kapsam içindeki aşağıda listesi bulunan Wiley dergilerine gönderilmiş ve kabul edilmiş yayınları, yazarın istemesi halinde, Makale İşlem Ücreti (APC) ödenmeden, “Açık Erişim”li yayımlanması mümkün olacaktır.

· AE desteği verilecek yayınlarla ilgili olarak; hibrit dergilerdeki yayınların 01 Ocak 2023 ve sonrası kabul edilmiş olması yeterlidir, altın açık erişim dergilerde ise 01 Ocak 2023 ve sonrasında gönderilmiş ve kabul edilmiş olmalıdır.

· Yukarıda bahsedilen dergi grubu ve yayın türünde olan ve kotada açık erişim (AE) makale yayımlatma hakkı olması halinde AE desteği sağlanacak yayının, yazarlarından birinin EKUAL Üyesi kurum çalışanı olması ve yayındaki ismi altında üye kurum adının geçmesi yeterlidir.

· Üniversitemiz araştırmacılarının, makalelerini AE olarak yayımlatmak istemeleri durumunda, Wiley’e makale başvurusu yaparken, başvuru formlarına kurumsal e-postalarını kaydetmeleri AE onay süreçlerinin sorunsuz işlemesi açısında önemlidir.

· TÜBİTAK-ULAKBİM ve Wiley arasında yapılan söz konusu anlaşma kapsamında “yıllık AE makale yayımlama kotası” bulunmaktadır. Son beş yıllık verilere bakıldığında, anlaşma kapsamındaki AE makale kotalarının, TR adresli Wiley yayınlarının yarıdan fazlasını karşılayacağı öngörülmektedir. Yıllık AE makale yayımlama kotasının bitmesi durumunda, ilgili yayının yazarı, makalesini AE olarak yayımlatmak isterse APC ücretini kendisinin ödemesi gerekmektedir. Anlaşma şartlarına göre kurumlar için bir “AE makale kota tahsisi” yapılmayacaktır.

Ücretsiz açık erişim yayın yapabileceğiniz dergi listesi için tıklayınız.

 

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı

Telefon: 0366 280 16 06 E-Mail: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.