Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Wikilala Veritabanı Deneme Erişimi

Değerli Kullanıcılarımız,

Sosyal bilimler başta olmak üzere hemen hemen tüm kategorilerde Osmanlı ve Erken Cumhuriyet dönemine ait (1729-1950) gazete, dergi ve kitaplara erişim sağlayan Wikilala veritabanı 31 Aralık 2022 tarihine kadar Üniversitemizin deneme erişimine açılmıştır.

Ceride-i Havadis, Cumhuriyet, Tasvir-i Efkâr, Servet-i Fünun, Ulus, Vatan ve Milliyet gibi Osmanlı ve Erken Cumhuriyet dönemi süreli yayınlara ulaşabilir ve tüm gazeteler içerisinde günümüz Türkçesiyle arama yapabilirsiniz.

Toplamda 2 milyon sayfası aşan 67 süreli yayın ve yüzlerce kitaba erişim sağlayan Wikilala, 1729’dan 1950 yılına kadar basılmış tüm gazete, dergi, kitap ve yazma eserleri bir araya toplamayı hedeflemekte ve içeriğini her geçen gün zenginleştirmektedir.

· Gazeteler: 1 milyon sayfaya yakın ulusal ve yerel Osmanlıca ve Türkçe gazeteler içerisinde günümüz Türkçesiyle tam metin arama yapabilirsiniz.

· Dergiler: Mizahtan ekonomiye, sosyolojiden teknolojiye onlarca kategoride 750 bine yakın dergi sayfasına erişin. Servet-i Fünun, Demet, Diyojen, Futbol, Şehbal ve Felsefe mecmuası ve dahası hepsi bir arada.

· Kitaplar: Edebiyattan sanata, tarihten bilime onlarca kategoride 500 bine yakın kitap sayfasında tam metin arama yapabilirsiniz.

· Makaleler, Yazmalar, Belgeler ve tüm Osmanlıca materyaller içerisinde arama yapın.

Kampüs/Kurum İçi Erişim için: https://www.wikilala.com/

Kampüs dışından erişim için: https://kutuphane.kastamonu.edu.tr/vetisbt/ 

Saygılarımızla,

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı

Telefon: 0366 280 16 06 E-Mail: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.