Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Kelime.com Veritabanı Deneme Erişimi

Değerli Kullanıcılarımız, Kamus-i Türki, Redhouse, Vankulu Lügatı, Derleme Sözlüğü, Staingass gibi onlarca sözlük içerisinde arama ve çözümleme imkânı sunan Kelime.com Sözlükler Veritabanı 31 Aralık 2022 tarihine kadar Üniversitemiz deneme erişimine açılmıştır. Kelime.com sayesinde onlarca sözlük içerisinde aradığınız kelimenin dil, tür, anlam ve etimolojik köken bilgisini, aranan kelimenin benzerlerini ve türevlerini, aynı zamanda yıpranma ve silinmeden dolayı okunamayan kelimeleri bulabilir ve detaylı arama yapabilirsiniz.

Veri tabanında bulunan sözlükler:

· Türkçe; Genel Türkçe Sözlüğü, Derleme Sözlüğü, Ansiklopedik İsimler Sözlüğü, Akvaryum Türkçe Sözlük, TDK – 1945 (Çok Yakında).

· İngilizce; Genel İngilizce Sözlüğü, Tomurcuk İngilizce Sözlük, İngilizce Türkçe Büyük Sözlük (Çok Yakında).

· Osmanlıca; Genel Osmanlıca Sözlüğü, Redhouse (A Turkish and English Lexicon), Kamusu’l-Muhit, Kamus-i Türki, Vankulu Lügatı.

· Arapça: Genel Arapça Sözlüğü, Ahteri-yi Kebir.

· Fransızca: Genel Fransızca Sözlüğü, Fransızca Türkçe Sözlük (Dictionnaire General Francis Turc). Kamus-i Fransevi, Hazine-i Lügat (Çok Yakında).

Kampüs/Kurum İçi Erişim için: https://kelime.com/

Kampüs dışından erişim için: https://kutuphane.kastamonu.edu.tr/vetisbt/ 

Saygılarımızla,

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı

Telefon: 0366 280 16 06 E-Mail: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.